Information om Dahab

/Information om Dahab

Information om Dahab

Information om Dahab

Dahab betyder ”guld” på arabisk. I Sinai betyder det gyldent sand, turkisblå hav og ubetinget caféliv. Det er midtpunktet for turismeudvikling, med svajende palmer, fint sand og skønne muligheder for at snorkle.

Dahab’s to dele

Denne perle i bugten består faktisk af to landsbyer, beduinerbyen Assalah i den sydlige halvdel, med Dahab forretnings- og administrativcenter mod nord. Der er også klynger af ferielandsbyer, der gerne byder købelystne gæster velkomne. Assalah er den mest udviklede del af Dahab, ca. 4 km oppe af kysten fra bycentrum. Historisk set har de fleste besøgende i Dahab været rygsækrejsende, der rejste uafhængigt og boede på vandrehjem i dette område. Det er en usammenhængende klynge af palmetræer, forretninger, lejrpladser, hoteller, barer og restauranter, der ligger langs Ghazalabugtens kyst. Assalah har en udpræget bohemeagtig atmosfære. Mindre henslængt, men stadig afslappet, er området lige syd for langs El-Qurabugten. Her tiltrækker dyre, luksus hotelbyer og dykkercentre et meget forskelligt klientel.

Det blå hul ved Dahab

Dahab har glimrende hotelmuligheder, men tilbyder også billigere indkvartering i landsbyen, eller camping. Ca. 8 km fra byen ligger det berømte Blue Hole (blå hul), hvor man kan dykke. Mod den israelske grænse ligger Koraløen, hvor korstogsfarerne byggede et fort. Levnene kan stadig ses.

Vandsport ved Dahab

Dahab var oprindelig en beduin fiskerlandsby, som i dag er verdensberømt for sin windsurfing, på grund af de pålidelige vinde, der sørger for enestående forhold med fladt vand. Men der er mange rev tæt på hotellerne ved vandkanten, så undervandsdykning og snorkling er også meget populære sportsgrene, specielt på grund af det nærvedliggende Blue Hole.

Gastronomiske oplevelser i Dahab

Én af Dahabs hovedattraktioner er de unikke jordnære restauranter, en blanding af hippie- og beduinerstil udviklet over adskillige årtier. Store puder og lave borde placeres ved vandet, og pyntes med farverige duge. De fleste af disse restauranter har fiskeboder foran, hvor man kan vælge sin fisk og få den tilberedt efter eget ønske. Menuerne er lækre, ganske overkommelige i pris, men en smule over prisniveauet for en gennemsnitlig egyptisk restaurant. Efter at have spist kan man blot læne sig tilbage i puderne og hvile så længe, man ønsker.

Læs mere om Egypten i artiklerne her på TravelForum, eller besøg Egyptens turistbureau.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Dahab

About the Author: