Information om Cypern

/Information om Cypern

Information om Cypern

Information om Cypern

Med et klima der er typisk for middelhavslandene, og med en unik historie som knudepunkt mellem Europa og Mellemøsten, er Cypern idag et land som er delt på midten, både hvad angår religion og nationalitet. Ikke desto mindre er det særdeles populært at holde ferie på Cypern.

Cyperns delte by

Nicosia, også kaldet Lefkosia, er delt i to af ’den grønne linje’ med den tyrkiske del mod nord. Byen er den største op Cypern. Den gamle bydel, der gemmer sig bag venetianske mure fra det 16. århundrede, er den mest interessante. Leventis-museet er et fascinerende sted, Dragoman Hadzigeorgakis er et museum i et smukt palæ fra det 15. århundrede, det byzantinske museum er sprudlende, og Famagusta-porten er smukt bevaret.

Nicosia – historie og tyrkiske bade

Atatürk-pladsen markerer centrum af det nordlige Nicosia, og den velbevarede Kyrenia-port er kun et stenkast væk. Det tyrkiske museum er placeret inde i et kloster fra det 17. århundrede, og der findes en moske, Selimye, som dateres helt tilbage til det 13. århundrede. Byens største tyrkiske bad findes i Büyük Hammam.

Afslapning på Cypern i Larnaca

Larnaca i den sydlige del af Cypern er et afslappende sted at holde ferie. Larnaca byder på en skøn strandpromenade med palmetræer og en fremragende infrastruktur for turister. På byens fort fra det 17. århundrede finder man Larnacas middelaldermuseum og tæt herved findes også de arkæologiske museer. Ved Angeloktisti-kirken i Kiti finder man sjældne byzantinske mosaikker fra det 6. århundrede.

Cyperns vinindustri

Limassol er en havneby, en populær turistdestination på Cypern samt centrum for vinindustrien. Udover utallige hoteller, et væld af natklubber, taverner og restauranter, er byen også hjemsted for Curium, som er et af de mest interessante arkæologiske udgravninger på hele Cypern.

Læs mere om Cypern på landets turistkontors hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Cypern

About the Author: