Information om Costa Rica

/Information om Costa Rica

Information om Costa Rica

Information om Costa Rica

Costa Rica er Mellemamerikas sikreste og mest stabile destination, og Costa Rica har i årevis tiltrukket turister med sin veludviklede øko-turisme, de fantastiske strande, den uspolerede natur og den gode infrastruktur.

Costa Ricas hovedstad

San José er Costa Ricas kosmopolitiske hovedstad, en anelse kommerciel med indkøbscentre og fastfood-kæder, men byen er dog særdeles charmerende med de farvestrålende markeder, fortovscaféer og fremragende museer. Der findes ikke mange historiske bygninger at se, men en gåtur i det centrale distrikt er en spændende oplevelse.

Fremragende strande strande i Costa Rica

Costa Rica frister med sine fremragende strande, både langs Stillehavet og det Caribiske Hav. Golfito, på den sydlige Stillehavskyst, udgør en god base, hvis man ønsker at udforske kysten, og finde frem til sin egen private og afsides strand midt i den frodige vegetation. Playa Cativo, Playa Zancudo og Pavones er populære strande i Costa Rica, hvoraf de to sidstnævnte er fremragende til henholdsvis svømning og surfing. Kyststrækningen er fyldt med afsides bugte, hvor man kan finde eksotisk indkvartering med regnskoven i baggrunden. Jaco er et meget livligt ferieområde, fyldt med pakkerejsende, men man kan også besøge de mere rolige øer, såsom Isla Tortuga.

Nationalparkerne i Costa Rica

Kysten langs det Caribiske Hav i Costa Rica har en større kulturel mangfoldighed og mere end halvdelen af dette kystnære område er beskyttet af nationalparker og fugleparker. Puerto Limón er den største by og tiltrækker de miljøinteresserede mennesker. I nærheden finder man Parque Nacional Tortuguero med masser af fugle, aber og firben. Det kreolske strandparadis, Cahuita, har en nærliggende nationalpark med tillokkende strande, koralrev og kystnær regnskov. Puerto Viejo de Talamanca har en mere tilbagelænet stemning.

De mest populære seværdigheder i Costa Rica er de mange nationalparker. Parque Nacional Volcan Arenal i nordvest, er berømt for sin smukke vulkan. Vulkanen er stadig aktiv, og hvis man har den rette timing, så kan man vidne et spektakulært vulkanudbrud. Parque Nacional Santa Rosa, på halvøen Santa Elena, er den ældste og bedst udviklede nationalpark i Costa Rica, og er et inferno af dyreliv og naturlig skønhed. Den unikke Rincón de la Vieja er et vulkansk eventyrland bestående af kegleformer, kratere, varme kilder, brændende mudderpøle og laguner, mens Parque Nacional Corcovado har nogle af landets smukkeste vandreruter.

Hvis man virkelig er eventyrlysten, så kan man leje en jeep og udforske halvøen, Nicoya, med de mange naturreservater, afsides bugte, uberørte strande, grotter og endeløse regnskove med et rigt dyreliv.

Fly til Costa Rica

San Josés internationale lufthavn, Juan Santa Maria, står for størstedelen af flyforbindelserne fra Costa Rica, primært med flyvninger til nordamerikanske byer. Der findes også regelmæssige flyforbindelser til andre mellemamerikanske destinationer og til enkelte destinationer i Caribien og Sydamerika. Der findes en anden lufthavn i Liberia, nordvest for San José, som også har internationale flyvninger.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Costa Rica

About the Author: