Information om Cambodja

/Information om Cambodja

Information om Cambodja

Information om Cambodja

Det sydøstasiatiske kongerige Cambodja har været igennem mange prøvelser, og er som nation først ved at rejse sig efter borgerkrigen. Men efter det igen blev sikkert at rejse i landet, er Cambodja i stigende grad blevet et rejsemål for turister som tiltrækkes af de smukke strande og templer.

Cambodja’s dramatiske og blodige fortid præger naturligvis stadig landet og befolkningen, og derfor også manges opfattelse af landet. Det er derfor nemt at overse at Cambodja også har en historie med store sejre og velmagt. Cambodja var centrum for Khmerriget, som eksisterede fra år 802 til 1431 var således en af regionens vigtige aktører i forhold til velstand og militær magt. Khmerriget omfattede på sit højdepunkt områder i det der i dag er Thailand, Malaysia, Burma, Laos og Vietnam.

Cambodjas mørke fortid

Efter Khmerrigets fald og frem til De Røde Khmerer’s rædselsregime i 1970erne tabte landet kontrollen over sine områder til nabolandene, og oplevede i nyere tid både at blive koloniseret af Frankrig og tæppebombet af USA.

De Røde Khmerer

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Cambodja

About the Author: