Information om Cádiz

/Information om Cádiz

Information om Cádiz

Information om Cádiz

Længst mod vest ligger det eventyrlystne Cádiz. I en enorm havbugt, i læ for Atlanterhavets storme, anlagde fønikerne deres Gadeira, hvis navn man efter årtusinder stadig genkender i den moderne betegnelse.

Romerne førte de stolte søfartstraditioner videre, men herefter varede det længe, inden Cádiz på ny kom til at spille en hovedrolle i historien.

Cádiz og Columbus

Det skete, da Columbus valgte Cádiz som udgangspunkt for sin fjerde ekspedition til Amerika. I dag kan Cádiz takke handlen med de oversøiske kolonier for sit pompøse og koloniale udseende. Den gamle bydel, som beskytter sig mod havet bag en mur, har fundet inspiration til sine pastelfarver i Det karibiske Hav. Indbyggernes farveglæde kommer også til udtryk hvert år ved karneval, når hele byen farves kulørt som en tropeblomst.

Katedralen i Cádiz

Cáciz’ stolthed er katedralen, en imponerende bygning med nyklassicistisk facade, som blev påbegyndt i starten af det 18. århundrede. En anden bemærkelsesværdig bygning er rådhuset: en original blanding af fremmede stilarter, og som sådan et glimrende symbol på hele byen.

Du kan også læse mere om Cádiz hos Spaniens turistbureau.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Cádiz

About the Author: