Bliv cowboy i ferien

/Bliv cowboy i ferien

Bliv cowboy i ferien

Bliv cowboy i ferien

Måske husker du de bondegårdsferier, man tidligere kunne komme på i Danmark. På samme måde kan man holde ferie på store ranches i USA og få lov at være rigtig cowboy en uge eller to.

De fleste har leget “cowboyder og indianer” som børn og mange voksne er fascinerede af det frie liv på prærien. Og faktisk er det muligt at få opfyldt drømmen om et liv på hesteryg – om ikke andet så for et par uger hen over ferien.

Dude ranches

Det er organisationen Dude Ranches, der er den amerikanske udgave af den danske bondegårdsferie, der organiserer cowboy-ferier i en lang række amerikanske stater. Det er naturligvis mest i midtvesten og de vestlige stater, det foregår, og man får stadig en fornemmelse af pionerånden, når man ser de mægtige vidder, ranchene strækker sig over.

Det er det vilde vesten, selv om hesten i nogle tilfælde er skiftet ud med en firehjulet crosser. Uanset hvad er det ikke ferie for de sarte. Bered dig på at deltage i løjerne, der inkluderer alt fra at få tal på kvæget til at hente vilde heste.

Fra støv, jord og snavs til ren luksus

Der er stor forskel på de forskellige ranches, så det gælder om at undersøge mulighederne på forhånd. Vil du på en hård ranch, og har du fysikken til at ride otte timer om dagen, så kan du finde en ranch, hvor det er vilkårene. Vil du hellere nøjes med at se til og indkvarteres under forhold, der ikke står tilbage for luksusresorts, kan det også lade sig gøre.

Der er all inclusive-ranches, hvor selv whiskeyen på “saloonen” er inkluderet. Men så koster opholdet også en del. Ophold på ranchene giver også mulighed for at udforske vildnisset og skabe nye venskaber. Det er nemlig ofte familier, der driver og selv bor på på ranchene.

På mexikansk ranch til den halve pris

Længere sydpå i Mexico er der også forskellige muligheder for at komme på ranch. Som i USA spænder udvalget fra den rå ranch-oplevelse til noget, der i virkeligheden snarere er luksusresorts.

Priserne er noget lavere i Mexico, men til gengæld virker det også lidt mindre organiseret. Kan du spansk, og har du mod på selv at få noget i stand, er ranchene i Mexico helt sikkert et godt og økonomisk alternativ til de nordamerikanske.

Læs mere om amerikanske og mexikanske ranches her:

http://www.duderanch.org
http://www.top20ranches.com

By | september 2nd, 2013|Kommentarer lukket til Bliv cowboy i ferien

About the Author: