Billige rejser til Sydeuropa nu

/Billige rejser til Sydeuropa nu

Billige rejser til Sydeuropa nu

Billige rejser til Sydeuropa nu

Mange feriesteder sydpå begynder så småt at åbne har i februar, hvor efterspørgslen stadig er ret lav. Du kan få en rejse billigt nu, men forvent ikke alt for mange varmegrader.

Fra nu af af frem mod sommeren stiger priserne stødt på pakkerejser til de forskellige feriesteder i Sydeuropa. Reglen er, jo varmere og mere solrigt, jo højere pris. For tiden er det ikke rigtigt varmt og heller ikke specielt solrigt i Sydeuropa – omend man dog snildt kan forvente en fordobling af antallet af soltimer i forhold til herhjemme – så priserne på rejser er i bund lige nu.

En anden faktor, der holder efterspørgslen nede, er, at de fleste mennesker holder deres ferie inden for højsæsonen, så lige nu har rejseselskaberne kun de lave priser at lokke med, når det gælder rejser til Sydeuropa. For selvom det er markant lunere i for eksempel Rom end i København lige nu, så er det ikke rigtigt varmt. Vejret svinger meget i Sydeuropa på denne årstid.

Klædt på til opleveser

Alligevel rejser en del danskere til Sydeuropa her i februar og marts. Og det man vinder ved at rejse nu, ud over de markant lavere priser end senere på sæsonen, er en mere fredelig ferie, hvor man kan have rejsemålet næsten for sig selv. Men ser lokale, men møder ikke så forfærdeligt mange andre feriegæster. Det er der mange danskere, der sætter pris på.

Eftersom vi danskere er vante til at klæde os på efter forholdene og vokset op med tale-måden “der findes ikke dårligt vejr, der findes kun forkert påklædning”, så kan vi sagtens få en masse ud af en tur til Sydeuropa her sidst på vinteren og først i foråret. Som regel er det ikke nødvendigt at medbringe det vintertøj og de store støvler, vi render rundt i herhjemme for tiden, men blot almindeligt tøj, som vi kender det fra forår og efterår i Danmark.

Øst er koldere end vest

Vil man alligevel gerne have så meget varme og så mange soltimer som muligt i Sydeuropa her meget tidligt på sæsonen, er tommelfingerreglen, at det er lunere i den sydlige del af Vesteuropa i den sydlige del af Østeuropa. Man skal med andre ord endnu længere sydpå for at opnå den samme temperatur, hvis man rejser mod øst end hvis man rejser mod vest.

Rigtig varme skal man dog helt ud på øerne for at finde. De canariske øer for eksempel, men selvom de hører under Spanien, er det måske ikke længere rimeligt at tale om Sydeuropa i det tilfælde. Dog er også kystenstrækningen Costa del Sol på Spaniens hovedland lun selv her i februar og marts måned, og antallet af soltimer er meget højere end herhjemme.

Det er bare med at komme afsted nu, hvis du vil have den gode pris.

By | februar 7th, 2014|Kommentarer lukket til Billige rejser til Sydeuropa nu

About the Author: