Information om Belgien

/Information om Belgien

Information om Belgien

Information om Belgien

Både historisk og kulturelt set har Belgien meget mere at byde på, end rygtet umiddelbart siger. Med smukke byer, talrige museer samt velsmagende mad og øl, er Belgien et beskedent, men overordenligt interessant land at besøge. Både den franske og den flamske indflydelse har bidraget til den lokale kulturs mangfoldighed.

Belgiens geografi

Med en meget kort kystlinje, optager Belgien kun en lille plet af jord på mindre end 100 km på tværs og godt klemt imellem Holland, Tyskland, Luxemborg og Frankrig. Landet er forholdsvis tæt befolket, især koncentreret omkring de større byer. Det er dog stadig muligt at finde nogle landlige og ubebyggede områder. Disse findes hovedsageligt i den sydlige del i Ardennerne, hvor man finder nationalparken Hautes Fagnes mod den østlige grænse. Den nordlige del er flad, den sydlige del er domineret af den maleriske region, Ardennerne, og den 65 km kystlinje mod Nordsøen, er monopoliseret af hoteller og feriesteder, lige med undtagelse af nogle få vindblæste klitter.

Bruxelles – Belgiens og Europas centrum

Hovedstaden i Belgien, Bruxelles, er centrum for Europa-Parlamentets aktiviteter, hvilket giver byen en overvældende diplomatisk karakter. Byen emmer af effektivitet, men bibeholder stadig en vis charme med sine utallige gallerier og museer, specielt Museet for Oldtidskunst samt Museet for Moderne Kunst. Tegneseriecentret er også populært. I hjertet af Bruxelles finder man Grand Place, som uden tvivl er en af de smukkeste centrale pladser i Europa. Det er også tæt ved her, at man finder byens lille, men særdeles populære varemærke; Manneken Pis statuen. I nærheden finder man også Rue des Bouchers (Slagtergaden), som er berømt i Belgien både for sit fine køkken og sit udvalg af velkendte og lokale øl.

Antwerpen rig på Belgisk historie

Antwerpen er en lille og tætbebygget by rig på historiske oplevelser. Strategisk placeret ved floden Schelde er Antwerpen en travl havneby i Belgien, og samtidig verdens handelscentrum for diamanter. En vandretur rundt i byens gamle gader og stræder giver mulighed for at opleve en spændende blanding af bygninger fra middelalder- og renæssancetiden, kombineret med huse i art-nouveau stil. Tilsammen danner de baggrund for et rigt udvalg af barer og caféer. Antwerpen er desuden et paradis for kunstinteresserede, hvor i særdeleshed Rubens kommer til sin ret på det Kongelige Museum for Kunst. Den enorme domkirke i Antwerpen er bestemt også et besøg værd.

Brugge – Belgiens mest populære turistdestination

Brugge er Europas bedst bevarede middelalderby og er Belgiens mest populære turistdestination. Byen har en rig historie, og var det ikke for de mange mennesker og moderne faciliteter, kunne det nærmest virke som om, byen ikke havde ændret sig de sidste mange århundreder. Byen er beriget med to middelalderlige seværdigheder; Grote Markt og Burg, og er desuden rig på kunstsamlinger, som især kan nydes på Groeningemuseet samt på Stadhuis fra det 14. århundrede.

Du kan finde flere informationer om Belgien på det belgiske turistkontors hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Belgien

About the Author: