Information om Barcelona

/Information om Barcelona

Information om Barcelona

Information om Barcelona

Denne to tusind år gamle by, der har sit eget sprog – catalansk – og sin egen kultur, er i de seneste år blevet til et førsteklasses turistmål.

I Barcelona finder man et mildt klima året rundt (gennemsnitstemperaturen er 17 grader C), umådelige arkitektoniske og kunstneriske rigdomme, og en utrættelig økonomisk og kulturel aktivitet, hvilket tiltrækker mere end tre millioner besøgende om året. Barcelonas hoteller tilbyder tæt ved 35.000 overnatningspladser i alt, og hvert år forøges dette antal, idet der åbnes nye hoteller.

Kataloniens hovedstad

Ikke for intet er Barcelona Kataloniens hovedstad. Den er elegant og velordnet, med en byplan, som minder om et skakbræt. Barcelonas gamle velstand blev grundlagt i havnen, der er en af Middelhavets største. Fra havneområdet stræber man op mod den gamle bydel ad Las Ramblas, hvor barcelonesere og turister promenerer under skyggefulde træer, forbi fortovscafeer, gadesælgere og gadeartister. Den gamle bydel i Barcelona er den såkaldt gotiske, en sand myretue, hvor livet udfolder sig i snævre gyder og på skyggefulde pladser. Midt i denne bydel rager den gotiske katedrals højre og skarpslebne silhuet i vejret. Men katedralen må konkurrere med en anden kirke om at være Barcelonas mest berømte. La Sagrada Familia (Den hellige Familie) er det ufuldendte mesterværk af den sagnomspundne arkitekt Gaudí, hvis ”organiske” bygningsværker trækker tusinder af turister til byen hvert år.

Barcelonas præg af fornem borgerlighed opleves i sin reneste form i kvarteret omkring Paseo de Gracia med de pragtfulde modernistiske ejendomme. Arkitektur, design og moderne malerkunst er nogle af de største attraktioner i Barcelona, som altid har udmærket sig ved sin kreative anvendelse af form og farve. Man behøver blot at erindre om navne som Gaudí, Bofill, Miró og Barceló.

Forud for OL i 1992 blev der investeret 50 mia.kr. i Barcelona. Byen er bl.a. blevet åbnet mod havet med anlægget af en ny strandpromenade, hvor der før lå et derangeret industrikvarter.

Barcelona er ”Modernismens” eller Art Nouveau-stilens hovedstad og hele fem af byens bygningsværker fra denne periode er blevet erklæret for verdenskulturarv af UNESCO. Der er her tale om Park Güell, Palau Güell, La Casa Milà eller Pedrera, Palau de la Música Catalana og hospitalet Santa Creu i Sant Pau.

Barcelona stiller mange forskellige faciliteter til turisternes rådighed, såsom turistbussen Bus Turístic, turistkortet Barcelona Card, billetordningen Art Ticket, Ruta del Modernisme og Walking Tours. Barcelonas indbyggere anser den besøgende som en æresgæst

Sport i Barcelona

Barcelonas evne til at organisere store sportsarrangementer blev bevist ved De Olympiske Lege, i hvilke byens indbyggere også deltog med entusiasme. Der bliver afholdt mange vigtige sportsbegivenheder i Barcelona takket være de mange gode installationer. Her kan f.eks. nævnes Barcelonas Fodboldklubs stadion, eller det moderne Circuit de Catalunya, hvor Spanien Formula 1-løb afholdes hvert år. Disse arrangementer, sammen med alle de andre der afholdes i byens forskellige sportsinstallationer, tiltrækker mange mennesker og gør Barcelona til et vigtigt samlingssted for sportsinteresserede fra hele verden.

Strande i Barcelona

Der er ikke mange storbyer, der kan tilbyde både sol og strand sammen med en rig historisk og kulturel arv. Barcelona har fire kilometer rene og indbydende strande, som strækker sig langs havnefronten og som man let kan komme til både til bens eller med metroen. Efter byreformen, der ændrede dét der i dag er den Olympiske By, udførte man også en forbedring af strandene, hvor alle nu har mulighed for at nyde solen og havet. Sejlsportsmulighederne er vokset enormt og der afholdes tit kapsejladser ved Barcelonas kyst. Der er derfor ingen tvivl om byens middelhavskarakter.

Nattelivet i Barcelona

Man skulle tro, at byen aldrig sover, når man ser trafikken og den leben der er i visse områder om natten.

Port Vell og Port Olimpic er to af nattelivets foretrukne steder i Barcelona. Men man finder også et utal af barer med levende musik i La Ribera-kvarteret omkirng Passeig del Born, lige såvel som i midten af Eixample, I Grácia-kvarteret, og den øvre del af Diagonalen eller omkring Tibidabo. Det er så populært at gå ud om aftenen i Barcelona, at selv museerne organiserer specielle aftenarrangementer, som for eksempel koncerterne på La Pedrera’s terrasse under sommernætternes stjernehimmel, med et glas cava inkluderet.

Filmbyen

Til slut nogle ord om den syvende kunst og den voksende interesse omkring Barcelona som optagelsessted. Det var filminstruktøren Pedro Almodóvar, der filmede de bedste billeder af byen og viste dem verden rundt i sin film ”Alt om min mor”. Filmen modtog mange præmier, deriblandt flere Goya-præmier og en Oscar for den bedste udenlandske film i 1999. Gaudi’s La Sagrada Familia og Barcelonas Palau de la Música var uden tvivl en perfekt kulisse.

Indkøb i Barcelona

Der skal altid være tid til at købe ind, når man er ude at rejse, og Barcelona byder på et meget varieret udbud af traditionelle og innovative varer. Her kan man finde alt lige fra de populære friluftmarkeder, antikvariater og håndværkerværksteder, til designforretninger og moderne gallerier, der overgår enhver forventning. Barcelonas såkaldte Shopping Line er forretningshovedåren, der strækker sig over fem kilometer fra Port Vell gennem Ramblaen, den historiske bydel og den modernistiske Eixample-bydel op til Diagonalen. Man kan ikke finde en så perfekt symbiose mellem gåture og indkøb mange andre steder i verden.

Find informationer om Barcelona på det spanske turistkontors hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Barcelona

About the Author: