Information om Azorerne

/Information om Azorerne

Information om Azorerne

Information om Azorerne

Azorerne er et paradis for naturelskere med sine skulpturelle dybblå indsøer omgivet af blomsterflor, og med udsigterne fra øernes højderygge over hav og land.

Udslukte vulkaners dybe kratere fremstår frodigt grønne, og man oplever virkelig naturens oprindelige skønhed på Azorerne. Genopdagelse af naturens fred og dens musiske stilhed samt oplevelser af natur og kultur i smuk harmoni giver rige og dejlige ferieminder.

Ni øer med ferieoplevelser i ni mini-verdener

På Europas yderste forpost, midt i Atlanterhavet, ligger øgruppen Azorerne som en broget verden af natur i harmoni med en befolkning, der er præget af århundreders kultur. Sao Miguel er den største ø i Azorerne og er med rette stolt af sine tre smukke indsøer; Sete Cidades, Fogo og Furnas samt af sin livlige hovedstad Ponta Delgada. Tæt ved ligger øen Santa Maria, hvis skrænter er dækket med vinmarker, der vokser ned mod den muslingeformede bugt Sao Lourenco, stedet hvor Columbus opsendte sine takkebønner i kapellet Anjos på vejen tilbage fra sin opdagelse af Amerika.

Azorernes centrum er de fem øer, der ligger tæt ved siden af hinanden. Øen Terceira repræsenterer historien, oplevet i byen Angra do Heroismo – den første europæiske by i Atlanterhavet og nu klassificeret som et af verdens kulturminder. Faial er øen, hvor de blå hortensia dominerer, og hvor en lun havn byder sejlere fra hele verden velkommen. Øen Pico er et bjerg født af havet, hvor hvalfangsten har sin tradition. De grønne vidder og de små opdyrkede områder nær havet og ved foden af højderyggen kendetegner Sao Jorge. Øen Graciosa, hvor vindmøllerne knejser aftegnet mod de grønne marker, er lille, men der findes blandt andet en hemmelighedsfuld sø i bunden af en vulkan.

Flores der er skabt af vulkaner er som en have med fortryllende søer anlagt i havet. Corvo er en miniø, men har alligevel en stor og smuk vulkanslugt midt på øen.

På Azorerne kan lidt af paradiset genopleves gennem den skønhed som naturen og mennesket hånd i hånd har skabt.

Livskunst og historie gennem fem århundreder

Paladser, kirker og fæstninger er vidnesbyrd om tiden, hvor skibene lastet med rigdomme fra Amerika og Fjernøsten passerede her. Brogede og livlige folkefester og en rig og varieret gastronomi, der er baseret på traditionelle retter nedarvet gennem generationer, kan opleves her. Hver feriedag på Azorerne bliver på denne måde et uforglemmeligt minde.

Azorernes kunst i regnbuens farver

Grønt og blåt er Azorernes naturlige farver, men befolkningen tilføjer sine egne farver i de brogede udsmykninger af kanterne omkring døre og vinduer. De hvidkalkede mure står i kontrast til det sorte basalt, som er formet i barokkens svungne linjer. Kirkernes indre stråler beklædt med guld.

Ægte ferieoplevelser på Azorerne

Turisten oplever den oprindelige og ægte folkekunst i de håndvævede tæpper, i mønstre udviklet gennem generationer samt i blomster nænsomt skabt af fiskeskæl. Af figentræets bløde marv udskæres de fineste miniaturer. Ægte folkekunst, som kan opleves fra ø til ø.

Oplevelserne er mangfoldige. Folkedansen fænger med sine rytmer – et kulturudtryk, som endnu lever. Duften fra de herlige retter tilberedt af havets friske råvarer eller af det smagfulde kød fra øen, efterfulgt af den tropiske sødme fra frisk ananas, er en oplevelse i sig selv.

Azorerne tilbyder anderledes ferieoplevelser rækkende fra det enkle til det storslåede, men også bare kunsten at leve og at opleve.

Spændingen på havet ved Azorerne

At dyrke sejlsport, dykning, udfordre bølgerne på et surfbræt, følge kaskelothvalerne – havets venlige kæmper, lande en stor fisk efter en hård kamp, tage en forfriskende vandretur gennem bjerge og dale, indånde den krydrede duft af blomster og hav eller nyde et spil tennis eller golf på toppen af den stejle skrænt. Sådan er Azorerne for aktive turister.

Azorerne er endnu smukkere set fra havet

At sejle ved Azorerne er en opdagelsesrejse af grønne øer vekslende med lune havne velegnede for lystsejlere. Strandens bløde sand eller de naturlige svømmebassiner, formet i den vulkanske klippe, venter på dem, der søger sol, strand og vand. De bedste forhold for surfere findes på øerne Santa Maria, Sao Jorge og Sao Miguel.

Havets dybde gemmer en magisk verden af grotter og undersøiske klipper med stimer af farvestrålende fisk, og hvalernes gigantiske forme veksler med delfinernes yndefulde leg. Sportsfiskeren udforedres af sværdfisk, tun og hajer.

Azorerne – Ni øer til aktiv ferie

Golfentusiaster kan glæde sig over evigt grønne baner, omgærdet af et blomsterflor af azalea og hortensia på alle årets 365 dage. Tennisbaner og svømmebassiner hører med til feriestedernes tilbud.

Naturelskere kan iagttage et rigt fugleliv og en rig flora i naturreservaterne. Den frugtbare vulkanjord resulterer i en frodig vegetation af farver og duft.

De eventyrlystne kan udforske grotter, nedstige i udslukte vulkaners kratere, dyrke bjergbestigning, hanggliding eller svæveflyvning.

Aktiv ferie eller hvile og afslapning? Vælg selv – Azorernes natur byder på begge muligheder.

Læs mere om Azorerne på Portugals turistkontors hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Azorerne

About the Author: