Information om Ávila

/Information om Ávila

Information om Ávila

Information om Ávila

I Ávila ved Guadarrama bjergenes fod banker Kastiliens hjerte. Naturen er præget af en streng soberhed, som går igen i Ávilas arkitektur og indbyggernes sind. Her fornemmer man som ingen andre steder den ånd, som for 500 år siden skabte verdens første globale supermagt af et fattigt kongedømme på Den iberiske Halvø.

Ávilas berømte helgeninde

Der hviler en ophøjet ro over Ávilas gamle bygninger, som for manges vedkommende blev opført på initiativ af en af Europas store kvindeskikkelser, Teresa de Jesús. Sant Teresa var en åndfuld kvinde, hvis tanker virker lige så friske i dag som for mere end 400 år siden, da hun skrev sine berømte værker. Men desuden var Teresa en energisk og foretagsom kvinde, som lod gerning følge ord. I hjembyen Ávila førte hendes utrættelige arbejde blandt andet til byggeriet af det bemærkelsesværdige Encarnación kloster. Endnu i dag kan man følge helgeninden næsten skridt for skridt gennem byens gader.

Ávilas middelalderlige bymur

Ávilas symbol er den velbevarede bymur fra middelalderen. Inde for muren er der ikke blot grund til at henlede opmærksomheden på Sankt Teresas bygningsværker, men også på de nøgterne, romanske kirker samt de herskabelige palæer fra det 16. og 17. århundrede. I katedralen ligger den lærde Tostado – en anden kendt middelalder-skikkelse – begravet i sin kiste af alabast.

http://www.avila.com/

Du kan også læse mere om Ávila på det lokale turistkontors hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Ávila

About the Author: