Information om Aserbajdsjan

/Information om Aserbajdsjan

Information om Aserbajdsjan

Information om Aserbajdsjan

Aserbajdsjan er en tidligere islamisk Sovjetrepublik ved Det Kaspiske Hav. En olierig og strategisk vigtig nation, der er den geopolitiske nøgle til magten i Kaukasus. Aserbajdsjans placering har altid gjort det til en passage mellem øst og vest.

Gennem århundreder har Aserbajdsjan været indlemmet i de fleste større regionale imperier, herunder det russiske, tyrkiske og persiske imperium og er blevet en uafhængig republik siden opløsningen af Sovjetunionen i 1991.

Smuk natur i Aserbajdsjan

Aserbajdsjan er et smukt land med en fantastisk natur, selv om det praktisk talt er ukendt for den almindelige rejsende. Besøgende benytter normalt hovedstaden Baku som base, hvorfra det er nemt at besøge de fleste af landets største attraktioner.

Aserbajdsjan – moderne og tidsløs

Aserbajdsjans kosmopolitiske hovedstad Baku er en dynamisk by i rivende udvikling. Men knap tre timers kørsel væk ligger en helt anden verden: tidløse landsbyer klædt i frodige frugtplantager, hvorfra hyrdespor fører ind i de skyhøje Kaukasus bjerge.

Det kræver kreativitet og fantasi at besøge landet, da turistindustrien stadig er i sin vorden. Meget få mennesker uden for Baku taler engelsk.

Aserbajdsjans sydlige region

Det sydlige Aserbajdsjan er en af landets mere behagelige regioner, både langs kysten og inde i landet: Lәnkәran er en smuk kystby berømt for sine blomster, mens Masalli og omegnen er en god indgang til at udforske Talysh bjergene. I det nordlige Aserbajdsjan vil du finde Kaukasus-bjergene og den utrolige landsby Xinaliq med en traditionel bjergkultur. Og som noget helt specielt den afsides beliggende og spændende enklave Nagorno-Karabakh.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Aserbajdsjan

About the Author: