Information om Armenien

/Information om Armenien

Information om Armenien

Information om Armenien

Armenien er en guldgrube af historie, fyldt med kirker, katedraler og klostre i spektakulære omgivelser. Landskabet i Armenien ændrer sig hurtigt fra frodige skove til flimrende søer og nøgne ørkener.

Men det bedste ved Armenien er selve det armenske folk, altid imødekommende og ivrige efter at vise deres land for besøgende.

Hovedstaden i Armenien

Kristendommen kom til Armenien 301 efter kristi og de kalder sig stolt verdens ældste kristne nation. Siden opløsningen af Sovjetunionen har Armenien oplevet en genfødsel af nationalisme og traditionel kultur. Hovedstaden Yerevan er Armeniens centrum for kulturel aktivitet og progressive tanker, sportslige imponerende museer og en livlig moderne kunstscene.

Cafe kulturen i Armenien

Cafe kulturen i Armenien er blevet perfektioneret, og man kan bruge masser af tid på at dvæle over flasker af armensk cognac. Armensk mad bliver altid serveret varm og frisk og du kan forvente masser af grillet kød og grøntsager direkte fra den nærmeste have.

Andre seværdigheder i Armenien

Der er fjerntliggende regioner og klostre at udforske i Armenien f.eks. Vayots Dzor & Syunik, men højdepunktet er Yerevans summende kunstscene, café kulturen, eller at dele et måltid med de lokale på en meget spontan måde.

I Armenien kan du finde skjulte perler som drypstenshuler og sommerlandsbyer beboet af Yezidi kurdere og armenske hyrder.

Debed Canion er rig på historie og kultur, og Goris er en fascinerende by, der berettiger til et par dages udforskning.

Det imødekommende armenske folk

Mens Armeniens gamle klostre, kirker og fæstninger er åbenlyse højdepunkter, vil dine kæreste minder fra Armenien højst sandsynligt ligge hos de lokale selv. Du kan let finde venner blandt disse elskværdige, ydmyge og afslappede mennesker, selv uden et fælles sprog. Båndende knyttes bedst omkring middagsbordet, hvor utallige skålrunder bliver ledsaget af et måltid sprængfyldt med friske grøntsager og grillet kød.

Selv om armenierne bærer på en masse psykologisk bagage fra et traumatisk 20. århundrede, vil du næppe mærke det. Den moderniserede hovedstad, turistindustrien og den varme velkomst du modtager overalt synes at dementere Armeniens ry for tragedie. Armenien har bygget sine mindesmærker, støvet sig selv af og er kommet videre. De armenske politikere satser på et på EU-medlemskab, mens forretningsfolk nyder den blomstrende økonomi kaldt ”Den kaukasiske Tiger ”.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Armenien

About the Author: