Information om Amalfi

/Information om Amalfi

Information om Amalfi

Information om Amalfi

Med sin placering helt ude ved vandet omgivet af dramatiske klippepartier er Amalfi et must at besøge på enhver tur til denne smukke del af Italiens kyst.

Det middelalderlige Amalfi var en betydningsfuld handelsby og sømagt, som i en periode skønnes at have haft op imod 70.000 indbyggere. Siden mistede Amalfi sin position til bl.a. Pisa, og blev i 1343 ramt af et ødelæggende jordskælv, som betød enden på byens storhedstid. Siden blev Amalfi kendt for at det var her man var først til at bruge mellemøstlige teknikker til papirfremstilling. Den dag i dag eksporterer Amalfi stadig det særlige håndlavet kvalitetspapir “bambagina” til hele verden.

Seværdigheder i Amalfi

Ødelæggelserne i 1342 pga. jordskælvet, som faktisk var undersøiske jordskælv med en efterfølgende flodbølge, betyder at antallet af historiske bygning er mindre end man kunne forvente. Men særligt to bygningsværker tiltrækker dog mange besøgende.

Katedralen, bygget i starten af 1200-tallet, er bygget på resterne af et romersk tempel og en ældre kirke, bygget i de 9. århundrede. Katedralen er opkaldt efter Apostlen Andreas.

Chiostro del Paradiso, bygget i 1266 som en begravelsesplads for Amalfi’s adelige. Bygningens 120 søjler afslører en byggestil med kraftig arabisk indflydelse.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Amalfi

About the Author: