Information om Alentejo

/Information om Alentejo

Information om Alentejo

Information om Alentejo

Alentejo er en region med solstegte sletter, højt til himlen og et ekstraordinært lys.

Olivenlunde og korkplantager strækker sig så langt, som øjet kan se i Alentejo, mens stortrapper sejler af sted på varme luftstrømme. Stående sten, stendysser og stencirkler ligger spredt ud over landskabet og er stemningsmættede levn fra en ældgammel kultur. Kysten i Alentejo er også fantastisk – en række skjulte bugter, sandklitter og vilde strande (især Malhao, som er hjemsted for en af Europas største storkekolonier, er særlig smuk.

Alentejos byer

Byerne i Alentejo vidner om de voldsomme kampe med maurerne – mange af byerne ligger på bjergskråningerne og er stærkt befæstede.

Middelalderbyen Monsaraz fortjener sit øgenavn Ninho das Águias eller ”ørnereden”, som den ligger svævende højt over Rio Guadania med en storslået udsigt over det omgivende land. Den ligeledes usikkert beliggende hvide landsby Marvao, der ligger op til den spanske grænse, har en endnu mere spektakulær udsigt, mens den nærliggende kurby, Castelo de Vide, har et jødisk kvarter med labyrintagtige gader og en seværdig synagoge fra det 13. århundrede.

Mod syd i Alentejo er der fascinerende ruiner efter romerne, maurerne og de første kristne i museumsbyen Mértola. Især Évora beliggende midt i Alentejo er betagende – udpeget til verdenskulturarv med et romersk tempel, en romansk og gotisk katedral, mauriske terrasser og et uhyggeligt benkapel ”Capela dos Ossos” i Igreja de Sao Francisco. Det er kanatet med knoglerne fra mere end 5.000 munke og bærer inskriptionen ”We bones lie in wait for ours”.

Et andet – og anderledes – kulturudbud er den velbesøgte rockfestival, Sudoeste, der holdes hver sommer i Zambujeira do Mar.

Læs om Alentejo på Portugals turistkontors hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Alentejo

About the Author: