Information om Alcalá de Henares

/Information om Alcalá de Henares

Information om Alcalá de Henares

Information om Alcalá de Henares

Alcalá de Henares, som støder op til Spaniens hovedstad, anses for den første planlagte universitetsby i verden. Alcalá de Henares er for nylig blevet erklæret for verdenskulturarv af UNISCO og oplever for tiden en fornyet kultur- og turistmæssig interesse.

Alcalá de Henares’ storhedstid startede i slutningen af 1400-tallet, da universitetet blev grundlagt af kardinal Cisneros. Den efterfølgende opførelse af studenterkollegier, klostre og kirker betød, at der opstod en universitetsby i ordets egentlige forstand.

San Illdefonso studenterkollegiet, Santo Tomás de Villanueva patioen, Patio Trilingüe, universitetsfestsalen og kapellet er universitetets mest fremtrædende elementer. Antonio Nebrija, som udgav den første grammatik over det spanske sprog og Complutenserpolyglotten, tillige med andre berømte forfattere fra den spanske guldalderperiode såsom Quevedo, Calderón de la Barca, Lope de Vega, Tirso de Molina og Juan de La Cruz har alle en forbindelse til universitetet, hvad enten det er som elever eller som lærere.

Det er dog Miguel de Cervantes, forfatteren til Don Quixote, der er født og opvokset i Alcalá de Henares, som er Alcalá de Henares’ mest berømte indbygger.

Alcalá de Henares´monumenter

Calle Mayor med buegange på begge sider er en af Spaniens længste og bedst bevarede hovedgader. Magistral katedralen, ærkebiskoppalæet, San Bernardo klosteret og San Felipe Neri kirken er blot nogle af de enestående monumenter, man finder i Alcalá de Henares.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Alcalá de Henares

About the Author: