Information om Albanien

/Information om Albanien

Information om Albanien

Information om Albanien

Albanien som rejsemål er ikke så kendt endnu i Danmark, eller resten af verden, men mange spår Albanien en stor fremtid inden for turisme.

Albanien – et unikt rejsemål

Da Albanien i 1990’erne vågnede op fra en Tornerose-lignende søvn efter en benhård kommunistisk isolation, var Albanien en fremmed fra en anden tid. Albaniens byer var ikke blevet kvalt af bilrøg, dens strande var forblevet uspolerede. Albaniens folk, som havde lidt længe, var lidt fortumlede og forvirrede. Selvom tingene har ændret sig meget siden da, har dette gamle land stadig noget meget sjældent at byde på – et blik ind en kultur, der er helt dens egen. Bygget på isolation og afsavn. Albanien er helt sig selv.

Uberørte strande i Albanien

Du fortsætter med at finde smukke uberørte strande på dele af den ioniske kyst (prøv den charmerende by Saranda), fascinerende klassiske steder som gamle Berat, og dramatiske bjergcitadeller. Squat toiletter er ikke længere normen, og du kan endda tage en cocktail i smarte barer, mens du lytter til rock bands, samtidig med at det nordlige Albanien holder landets ry som en vild grænse i live, med dystre bjerge og lejlighedsvise blodfejder.

Albanien er et varmt og inderligt gæstfrit land. Fascinerende osmanniske byer fyldt med historie, storslåede bjerglandskaber og charmerende landsbyer.

Vandrere vil elske de Albanske Alper eller Tomorri Massivet, mens cyklister vil finde et netværk af gamle stier på kryds og tværs af landet.

Spændende kunst og historie i Albanien

Arkæologiinteresserede kan tilbringe timer i Butrint og Byllis, historie-elskere kan udforske gamle slotte, osmanniske fæstninger og museeumsbyerne Berati og Gjirokastra. Kunstkendere skulle besøge de lidt kendte middelalderlige kirker, med deres smukke kalkmalerier, og ikonsamlingerne i Tirana, Korca og Berati.

Efter en hel dags udforskning skal man nyde menuer af lækre fisk og skaldyr, lam, økologisk frugt og grøntsager og selvfølgelig fortræffelig albansk vin.

Rejs til Albanien før alle de andre

Du finder en meget smuk natur og dejlige strande, og Albaniens kultur og historie er ganske interessant. Albanien er igang med at opbygge faciliteter til turister i form af nye hoteller og veje m.v. Du kan roligt rejse til Albanien, og gør det mens der ikke er overfyldt af turister, for med det meget lave prisniveau er det et oplagt mål for charterrejser i fremtiden.

Du kan også læse om Albanien på det albanske turistbureaus hjemmeside.

By | marts 21st, 2017|Kommentarer lukket til Information om Albanien

About the Author: