Air India slår rekorden for verdens længste flyrute

/Air India slår rekorden for verdens længste flyrute

Air India slår rekorden for verdens længste flyrute

Air India slår rekorden for verdens længste flyrute

15.300 km. Det var afstanden, som et fly fra Air India tidligere på måneden havde tilbagelagt ved landingen i San Francisco efter det 14,5 timer tidligere havde forladt New Delhi. Turen satte dermed ny verdensrekord for længste flyrute målt på antal kilometer.

Ankom før tid trods omvej

Før rekordturen rangerede Air India’s rute mellem New Delhi og San Francisco kun som verdens næstlængste flyrute for passagerfly overgået af Emiratess Dubai-Auckland rute på 14.120 km.

Men denne måned valgte Air India-piloterne på AI173 ikke at tage den normale, korte vej over Atlanten til USA, men fløj i stedet mod vest ud over Stillehavet. En omvej som lagde ekstra 1.400 km til rejsen. Takket være de høje jetstrømme havde flyet dog medvind og nåede derfor faktisk frem til den amerikanske vestkyst tidligere end planlagt. Tilmed betød medvinden at flyet sparede 13 tons brændstof sammenlignet med den normale, kortere rute.

Air India har siden valgt at flyve den vestlige rute som standard på deres afgange fra New Delhi til San Francisco. Retur flyves der stadig over Atlanten for at udnytte medvinden her.

Verdens længste flyruter

Det er ikke kun på en flyvetur fra Indien til USA og fra Dubai til Australien, at du skal sætte dig godt til rette i dit sæde. Herunder kan du se hvilke flyrejser, det godt kan betale sig at pakke en god bog til:

  1. Delhi – San Francisco, Air India, 15.100 km
  2. Auckland – Dubai, Emirates, 14.200 km
  3. Dallas – Sydney, Qantas, 13.800 km
  4. San Francisco – Singapore, United Airlines, 13.600 km
  5. Johannesburg – Atlanta, Delta, 13.600 km
  6. Abu Dhabi – Los Angeles, Etihad, 13.500 km
  7. Dubai – Los Angeles, Emirates, 13.400 km
  8. Jeddah – Los Angeles, Saudia, 13.400km
  9. Doha – Los Angeles, Qatar Airways, 13.350 km
  10. Dubai – Houston, Emirates, 13.100 km

Air India skal dog ikke regne med at kunne beholde rekorden for længste flyrute ret længe. Singapore Airlines pønser således på at genstarte flyvninger på ruten mellem Singapore og New York – en flyrejse på 16.700 km.

2 minutter i luften

Lyder tanken om at tilbringe 15 timer i et fly ikke fristende, gør “verdens korteste flyrute” det måske?

Verdens korteste ruteflyvning finder du mellem de to Orkneyøerne, Westray og Papa Westray, lige nord for Skotland. Øerne er kun adskilt af 2,8 kilometer, som det ifølge ruteplanen kun tager 2 minutter at tilbagelægge. Den reelle tid i luften er dog nærmere ét minut, som det ses i videoen nedenfor:

Sammenlign priser på flyrejser

Uanset om du søger den billigste billet til en kort eller lang flyrejse, kan du bruge søgemaskinen her på TravelForum. Her finder du billige flyrejser fra en lang række flyselskaber til destinationer i hele verden.

Du kan naturligvis også bruge søgemaskinen til at finde gode tilbud på pakkerejser, som inkluderer både fly og hotel.

By | oktober 25th, 2016|Kommentarer lukket til Air India slår rekorden for verdens længste flyrute

About the Author: