Afrika kan blive et populært rejsemål

/Afrika kan blive et populært rejsemål

Afrika kan blive et populært rejsemål

Afrika kan blive et populært rejsemål

Selvfølgelig er der allerede safari-ferier og mange andre slags rejser til Afrika, men landets potentiale er meget langt fra at være udnyttet fuldt ud.

Verdensbanken oplyser i en ny kæmperapport, at turisme er en af verdens hurtigst voksende områder, og at Afrika for alvor er begyndt at vække interesse som feriemål.

Mangelfuld infrastruktur

Kulturelt har Afrika utroligt meget at byde på, og naturen på kontinentet er ganske simpelt enestående. Men mange lande i Afrika lider under en mangelfuld infrastruktur. Hvis Afrika skal have held til for alvor at blive en populær turistattraktion, skal vejene forbedres, og der skal elektricitet ud i de mindre byer også.

Når disse grundlæggende ting er bragt i orden, åbner mulighederne sig for, at feriegæster kan opleve Afrikas savanne, bjergene, det fantastiske dyreliv, dansen og stammerne.

Et andet problem i Afrika, der står i vejen for udvikling, er manglen på respekt for privat ejendomsret. Ingen vil investere og bygge, hvis deres investering højst sandsynligt bliver ødelagt eller taget fra dem af kriminelle eller staterne.

Dele af Afrika har allerede stor succes

Cape Verde, Mauritius og Sydafrika er allerede store rejsemål, der modtager millioner af feriegæster hvert år. Kenya, Tanzania og en del andre lande har også en væsentlig turisme særligt til Safari-ferier og lignende.

Fælles for flere af de mest succesfulde feriesteder i Afrika er, at de har liberaliseret lufttransporten, så det er nemmere, hurtigere og billigere at komme omkring på det mægtige kontinent, disse lande har også gjort det lettere at få visa. Det har gjort det interessant for iværksættere og investorer at satse på områderne.

Gensidig glæde

Afrika har utroligt meget at give sine feriegæster. En helt unik natur med et dyreliv, der ikke findes mage til andre steder i verden. Og samtidig kunne afrikanerne godt bruge investeringer og de penge, feriegæster altid lægger på rejsemålet. Det er lettere og billigere at rejse længere i dag end tidligere – også det har bragt Afrika i fokus.

Afrika havde i 2012 knap 34 millioner feriegæster sammenlignet med knap syv millioner i 1990.

Hvis den nuværende trend, hvor Afrika bliver et stadigt mere efterspurgt feriemål, varer ved, kan det altså blive til glæde for både den lokale befolkning og de besøgende. Det er meget bedre, at Afrika bliver bevidst om alt det, kontinentet kan tilbyde feriegæster, end at det hænger fast i en passiv rolle som modtager af u-landsstøtte fra vestlige lande.

By | oktober 7th, 2013|Kommentarer lukket til Afrika kan blive et populært rejsemål

About the Author: